Nieuws

Juf José gaat met pensioen

Nee het is geen grapje! We kunnen het ons ook bijna niet voorstellen, maar het gaat echt gebeuren.... Na bijna 25 jaar op de Handreiking werkzaam te zijn geweest als congiërge, gaat José vanaf 13 april genieten van haar welverdiende pensioen. Op 13 april zullen we daarom samen met de kinderen op een feestelijke manier juf José bedanken voor al haar diensten en inzet voor de school. José wordt deze dag in iedere groep in het zonnetje gezet door alle kinderen. Zo proberen we binnen de huidige maatregelen toch op een passende manier samen met José deze mijlpaal te vieren! Gelukkig hebben we ook al een opvolger gevonden voor José, zijn naam is Werner Doens. Vanaf vandaag wordt hij door José meegenomen in alle werkzaamheden om te zorgen voor een goede overdracht. Hieronder stelt hij zich voor: Wie ben ik…?                                                                              Mijn naam is Werner Doens, 49 jaar en ruim 20 jaar de partner van Margo en trotse vader van Matthijs (15) en Sjoerd (13). Per 1 april heb ik het genoegen deel uit te de mogen maken van het enthousiaste Team van SKPO de Handreiking.. Ik mag me met veel plezier en energie in gaan zetten in de functie van Facilitair Beheerder en zal jullie waar nodig dan ook graag ondersteunen in welke vorm dan ook. Schroom dan ook niet om me aan de spreekwoordelijke jas te trekken als ik je van dienst en/of tot steun kan zijn. Tot slot, .. Ik doe graag aan sporten zoals hardlopen in groepsverband, fietsen op de racefiets en schuw ook de 1/8 triatlon niet. Verder een Bourgondiër die houdt van gezelligheid, een actieve vakantie, een festival en zeker een gezamenlijk drankje na gedane zaken met een positieve noot afsluiten mag niet ontbreken! Ik kijk ernaar uit jullie binnenkort te zien en te spreken op De Handreiking of wie weet elders binnen SKPO.   Groetjes en tot ….

Kies je sport

Kies je sport Beste ouder(s)/verzorger(s), In de week van 29 maart ontvangt jouw kind weer een boekje van ‘Kies je Sport’. Kies je Sport is een project van Eindhoven Sport dat kinderen de mogelijkheid geeft om kennis te maken met een sport en sportaanbieder naar keuze. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige manier ontdekken wat het beste bij hen past en op deze manier met plezier (blijven) sporten of bewegen. Meedoen Van 17 april tot en met 6 juni bieden Eindhovense sportaanbieders kennismakingscursussen aan voor kinderen in het basisonderwijs. Het aanbod bestaat uit twee tot vier lessen op de locatie van de sportaanbieder. Deze editie kan er weer worden gekozen uit diverse cursussen. Deze zijn te vinden op de website eindhovensport.nl/kiesjesport. Het programma Kies je Sport wordt elk voorjaar en najaar herhaald, steeds met een nieuw aanbod. Inschrijven Enthousiast geworden? Inschrijven voor een cursus kan via eindhovensport.nl/kiesjesport van 31 maart tot en met 14 april 2021. Als ouder of verzorger selecteer je op de website een cursus, je vult je gegevens in en schrijft je kind(eren) zo direct in. De sportaanbieder ontvangt per e-mail een aanmelding met de door jou ingevulde gegevens en je kind kan komen meedoen. Houd er rekening mee dat, vanwege de coronabeperkingen, een binnensportactiviteit misschien een keer niet kan doorgaan of volledig geannuleerd wordt. Wil je zeker weten of een activiteit doorgaat, neem dan contact op met de sportaanbieder. Vragen Heb je vragen over een specifieke sport of sportaanbieder, dan kun je deze stellen bij de sportaanbieder die bij het kennismakingsaanbod vermeld staat. Dit geldt ook wanneer je jouw kind weer wilt afmelden voor een les of cursus. Wil je meer weten over het project Kies je Sport, dan kun je contact opnemen met Mark van Ginneken, sportregisseur van Eindhoven Sport. Telefoonnummer 06 43837478, e-mailadres m.van.ginneken@eindhoven.nl. Eindhoven Sport is een onderdeel van gemeente Eindhoven. 

Belangrijke informatie mbt de noodopvang en onderwijs op afstand

Op de valreep nog even een aantal belangrijke punten op een rijtje: Noodopvang Ook deze periode van schoolsluiting verzorgt de school de noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in een van de cruciale beroepen. Deze noodopvang wordt verzorgt door de leerkrachten zelf, naast de lesgevende activiteiten online. Zoals u zult begrijpen is hierdoor het aantal kinderen dat we kunnen opvangen niet oneindig. We willen dan ook met klem benadrukken dat deze opvang alleen is in geval van nood. Dus mocht u wel in de mogelijkheid zijn om de opvang van uw kinderen anders te regelen, ondanks dat u "recht" zou hebben op noodopvang willen we u vragen hiervan gebruik te maken. Op deze manier houden we de beschikbaarheid van de noodopvan met elkaar in stand voor de echte noodgevallen.   Afspraken noodopvang Wanneer uw kind(eren) gebruik maken van de noodopvang gelden de volgende afspraken: Aanvragen lopen via de directie (stuur hiervoor een mail naar m.vandersteen-vanwessel@skpo.nl) en moeten goedgekeurd worden voordat de kinderen kunnen worden opgevangen. Afmelden graag via hetzelfde mailadres. Ziekmeldingen kunnen via de Schoolapp. De normale schooltijden zijn van kracht, we beginnen om 8.30 en om 14.45 gaan de kinderen naar huis, tenzij anders is afgesproken. Op woensdag is dat natuurlijk om 12.00 uur.  Kinderen die ook aangemeld zijn bij de BSO worden opgehaald volgens afspraak. Halen en brengen via de hoofdingang. Graag even aanbellen. Alleen kinderen mogen naar binnen. Kinderen nemen alles mee naar school om op school de lessen te kunnen maken, ook hun Chromebook met oplader (gr 4 t/m 8). Kinderen die op een Chromebook moeten werken nemen deze mee en zorgen ervoor dat ze vooraf al een keer ingelogd zijn op Teams en de Onedrive volgens de eerder verstrekte beschrijving. Kinderen nemen zelf een fruithap mee en een lunchpakketje. Onderwijs op afstand Voor iedere groep zijn er afspraken gemaakt over de wijze waarop de leerkrachten met de kinderen en de ouders communiceren. Afgelopen woensdag heeft iedereen hier bericht over gehad. Alle informatie wordt verstrekt via de persoonlijke inbox en klassenboek van onze Schoolapp. Houd deze dus goed in de gaten. Als er (technische) vragen zijn over het onderwijs op afstand, kunnen deze gesteld worden aan de leerkracht.  Het team van De Handreiking wenst alle kinderen en hun ouders een fijne kerst, maak er iets gezelligs van met elkaar! En bovenal wensen we iedereen een gezond, hoopvol en mooi 2021!! We zien elkaar graag zodra de scholen weer open mogen!

Handleiding voor ouders tijdens de Coronaperiode op De Handreiking

Beste ouders en verzorgers, We hebben al een aantal weken met de vernieuwde maatregelen kunnen werken. Gelukkig hebben de laatste maatregelen geen gevolgen voor het basisonderwijs.  Omdat we natuurlijk allemaal op de hoogte zijn van het stijgende aantal besmettingen, willen we u nogmaals alert maken op de genomen maatregelen op school en willen we nogmaals laten weten wat u van ons mag verwachten. Klik hier hoor de handleiding voor ouders tijdens de Coronaperiode Verder willen we u er nogmaals op wijzen dat het nadrukkelijk niet de bedoeling is dat ouders in de school komen, tenzij dit met de betreffende ouder is afgesproken. Soms zijn er andere volwassenen dan de teamleden in de school; hiermee is altijd vooraf een afspraak gemaakt. Met andere woorden: de school is hiervan op de hoogte. Oproep: Wanneer er iemand anders uw kinderen van of naar school brengt, zorg dan dat deze persoon ook op de hoogte is van de afspraken op school. Zoals afscheid nemen bij het hek en niet in de school komen. Bericht over de Ventilatie: Vanuit ons bestuur zijn alle vantilatiesystemen van de scholen gecontroleerd. Hieruit is gebleken dat de systemen die bij ons op school gebruikt worden volledig voldoen aan het bouwbesluit. Inmiddels is er in de afgelopen weken ook uitgebreid onderhoud gepleegd en zijn alle filters gecontroleerd en vervangen.  Wij zullen regelmatig blijven ventileren met verse buitenlucht. Maar we hoeven niet meer de hele dag alle ramen en deuren open te houden. Dit is goed nieuws met dit herfstweer! Wel willen we vragen of kinderen eventueel een extra vesje of iets dergelijks kunnen dragen, zodat zij geen last hebben van de momenten dat er wel geventileerd wordt.

Cookie instellingen