Nieuws

Bericht van juf Linda

Helaas heeft juf Linda ons laten weten dat zij per het nieuwe schooljaar ons gaat verlaten omdat zij een mooie nieuwe uitdaging aan zal gaan op een andere school binnen ons bestuur dichter bij haar huis. Uiteraard vinden wij dit heel jammer! Gelukkig kunnen we de komende tijd gebruiken om afscheid te nemen. We wensen haar natuurlijk alvast ontzettend veel plezier en succes in haar nieuwe baan op BS De Bloktempel. Komende periode zullen wij op zoek gaan naar een nieuwe collega die haar taken kan gaan overnemen.  De ouders van de betreffende groep zijn al op de hoogte gebracht door Linda zelf. We wensen haar natuurlijk alvast ontzettend veel plezier en succes in haar nieuwe baan op BS De Bloktempel. Hieronder nog een berichtje van haarzelf. Lieve ouders en kinderen,    Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik een nieuwe baan heb. Ik ga vanaf het nieuwe schooljaar een nieuwe uitdaging aan op BS. de Bloktempel. Ik kijk met enorm veel plezier terug naar de afgelopen 7,5 jaar op BS. de Handreiking. Ik ben er trots op dat ik met zulke lieve en enthousiaste kinderen, betrokken ouders en met hele fijne collega’s heb mogen werken. Ik ga iedereen enorm missen en wil jullie daarom ook bedanken voor een fantastische tijd op BS de Handreiking. Ik hoop dat wij de komende weken nog een gezellige laatste tijd mogen hebben en natuurlijk goed afscheid kunnen nemen van elkaar.    Ik heb het volste vertrouwen in dat er een goede opvolger/opvolgster komt, die met de kinderen, ouders en collega’s ook weer een fijne band opbouwt.     Ik wens jullie al het goeds toe.     Ik ga jullie missen!    Liefs Linda.  

Actie week groene voetstappen

Beste ouder(s) / verzorger(s), Een aantal maanden geleden hebben wij een meting gedaan via de groene voetstappen. Uit deze meting is naar voren gekomen dat veel kinderen toch nog met de auto naar school toe komen. Daarom gaan we komende week starten met een actieweek.  Deze actieweek houdt in dat iedereen zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de step naar school toe komt. Wij zullen in alle klassen elke ochtend noteren hoe alle kinderen naar school toe zijn gekomen. Deze gegevens worden uiteindelijk bekeken en wij hopen dat uit deze gegevens dan blijkt dat er meer gezinnen de auto hebben laten staan. Alle kinderen zijn al op de hoogte gebracht van dit nieuws door de leerlingenraad. Zij hebben duidelijk verteld waarom wij dit ook doen. Denk bijvoorbeeld aan het milieu, maar ook onze eigen gezondheid. En wanneer er minder auto's rondom de school zijn, zal dit ook de verkeersveiligheid bij school goed doen. Er zijn voor komende week hele leuke en mooie posters gemaakt. Deze posters zullen aan de binnenkant op de deuren komen te hangen. En sommige in de klassen voor de ramen.   De leerlingen van de leerlingenraad zullen komende week elke ochtend klaar staan met de high five. Iedereen die te voet, op de fiets of met de step is krijgt een high five! Ook zullen een paar toppers van de leerlingenraad als heuse reporters verslag brengen van de week. Wij hopen uiteraard dat zoveel mogelijk kinderen hieraan mee zullen doen. Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen. Zoals het er nu uitziet zal het de hele week weer lekker weer zijn. Aan het einde van deze week zullen we met jullie allemaal gaan delen hoe het is gegaan. Vriendelijke groet, ​De verkeerscommissie 

Elk kind veilig op de fiets

Gisteren hebben we in samenwerking met de instructeurs van ANWB Streetwise een succesvolle verkeersdag neergezet. Zoals u heeft kunnen lezen is Streetwise voor de basisscholen opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van leerlingen. Eens in de twee jaar wordt een Streetwise dag georganiseerd, waardoor alle leerlingen de verschillende modules gedurende hun basisschoolperiode doorlopen.  De leerlingen ervaren steeds opnieuw hoe het is om deelnemer te zijn in het verkeer, wat daarbij de gevaren zijn en op welke wijze zij veilig deel kunnen nemen.  Het is de instructeurs opgevallen dat de fietsvaardigheden bij leerlingen in de bovenbouw onvoldoende waren. Zij attendeerden ons erop dit onder de aandacht te brengen, aangezien deze leerlingen straks op de fiets naar het voortgezet onderwijs zullen gaan. De basis voor goede fietsvaardigheden wordt al op een jongere leeftijd gelegd. Als ouder speelt u hierbij een grote rol. Om echt goed te leren fietsen, moeten kinderen meters maken en deelnemen aan het verkeer. Laat de auto bijvoorbeeld wat vaker staan en kom met uw kind met de fiets naar school. Dit zal tevens een positieve bijdrage leveren een veiligere verkeerssituatie rondom onze school! Onderstaande link biedt u meer informatie over fietsen met kinderen en geeft u tips over welke bijdrage u hieraan kunt leveren.  Elk kind veilig op de fiets | ANWB Laten we er met elkaar voor zorgen dat alle kinderen voldoende vaardig zijn, zodat zij op een veilige manier deel kunnen nemen aan het verkeer! 

Juf José gaat met pensioen

Nee het is geen grapje! We kunnen het ons ook bijna niet voorstellen, maar het gaat echt gebeuren.... Na bijna 25 jaar op de Handreiking werkzaam te zijn geweest als congiërge, gaat José vanaf 13 april genieten van haar welverdiende pensioen. Op 13 april zullen we daarom samen met de kinderen op een feestelijke manier juf José bedanken voor al haar diensten en inzet voor de school. José wordt deze dag in iedere groep in het zonnetje gezet door alle kinderen. Zo proberen we binnen de huidige maatregelen toch op een passende manier samen met José deze mijlpaal te vieren! Gelukkig hebben we ook al een opvolger gevonden voor José, zijn naam is Werner Doens. Vanaf vandaag wordt hij door José meegenomen in alle werkzaamheden om te zorgen voor een goede overdracht. Hieronder stelt hij zich voor: Wie ben ik…?                                                                              Mijn naam is Werner Doens, 49 jaar en ruim 20 jaar de partner van Margo en trotse vader van Matthijs (15) en Sjoerd (13). Per 1 april heb ik het genoegen deel uit te de mogen maken van het enthousiaste Team van SKPO de Handreiking.. Ik mag me met veel plezier en energie in gaan zetten in de functie van Facilitair Beheerder en zal jullie waar nodig dan ook graag ondersteunen in welke vorm dan ook. Schroom dan ook niet om me aan de spreekwoordelijke jas te trekken als ik je van dienst en/of tot steun kan zijn. Tot slot, .. Ik doe graag aan sporten zoals hardlopen in groepsverband, fietsen op de racefiets en schuw ook de 1/8 triatlon niet. Verder een Bourgondiër die houdt van gezelligheid, een actieve vakantie, een festival en zeker een gezamenlijk drankje na gedane zaken met een positieve noot afsluiten mag niet ontbreken! Ik kijk ernaar uit jullie binnenkort te zien en te spreken op De Handreiking of wie weet elders binnen SKPO.   Groetjes en tot ….

Kies je sport

Kies je sport Beste ouder(s)/verzorger(s), In de week van 29 maart ontvangt jouw kind weer een boekje van ‘Kies je Sport’. Kies je Sport is een project van Eindhoven Sport dat kinderen de mogelijkheid geeft om kennis te maken met een sport en sportaanbieder naar keuze. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige manier ontdekken wat het beste bij hen past en op deze manier met plezier (blijven) sporten of bewegen. Meedoen Van 17 april tot en met 6 juni bieden Eindhovense sportaanbieders kennismakingscursussen aan voor kinderen in het basisonderwijs. Het aanbod bestaat uit twee tot vier lessen op de locatie van de sportaanbieder. Deze editie kan er weer worden gekozen uit diverse cursussen. Deze zijn te vinden op de website eindhovensport.nl/kiesjesport. Het programma Kies je Sport wordt elk voorjaar en najaar herhaald, steeds met een nieuw aanbod. Inschrijven Enthousiast geworden? Inschrijven voor een cursus kan via eindhovensport.nl/kiesjesport van 31 maart tot en met 14 april 2021. Als ouder of verzorger selecteer je op de website een cursus, je vult je gegevens in en schrijft je kind(eren) zo direct in. De sportaanbieder ontvangt per e-mail een aanmelding met de door jou ingevulde gegevens en je kind kan komen meedoen. Houd er rekening mee dat, vanwege de coronabeperkingen, een binnensportactiviteit misschien een keer niet kan doorgaan of volledig geannuleerd wordt. Wil je zeker weten of een activiteit doorgaat, neem dan contact op met de sportaanbieder. Vragen Heb je vragen over een specifieke sport of sportaanbieder, dan kun je deze stellen bij de sportaanbieder die bij het kennismakingsaanbod vermeld staat. Dit geldt ook wanneer je jouw kind weer wilt afmelden voor een les of cursus. Wil je meer weten over het project Kies je Sport, dan kun je contact opnemen met Mark van Ginneken, sportregisseur van Eindhoven Sport. Telefoonnummer 06 43837478, e-mailadres m.van.ginneken@eindhoven.nl. Eindhoven Sport is een onderdeel van gemeente Eindhoven. 

Belangrijke informatie mbt de noodopvang en onderwijs op afstand

Op de valreep nog even een aantal belangrijke punten op een rijtje: Noodopvang Ook deze periode van schoolsluiting verzorgt de school de noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in een van de cruciale beroepen. Deze noodopvang wordt verzorgt door de leerkrachten zelf, naast de lesgevende activiteiten online. Zoals u zult begrijpen is hierdoor het aantal kinderen dat we kunnen opvangen niet oneindig. We willen dan ook met klem benadrukken dat deze opvang alleen is in geval van nood. Dus mocht u wel in de mogelijkheid zijn om de opvang van uw kinderen anders te regelen, ondanks dat u "recht" zou hebben op noodopvang willen we u vragen hiervan gebruik te maken. Op deze manier houden we de beschikbaarheid van de noodopvan met elkaar in stand voor de echte noodgevallen.   Afspraken noodopvang Wanneer uw kind(eren) gebruik maken van de noodopvang gelden de volgende afspraken: Aanvragen lopen via de directie (stuur hiervoor een mail naar m.vandersteen-vanwessel@skpo.nl) en moeten goedgekeurd worden voordat de kinderen kunnen worden opgevangen. Afmelden graag via hetzelfde mailadres. Ziekmeldingen kunnen via de Schoolapp. De normale schooltijden zijn van kracht, we beginnen om 8.30 en om 14.45 gaan de kinderen naar huis, tenzij anders is afgesproken. Op woensdag is dat natuurlijk om 12.00 uur.  Kinderen die ook aangemeld zijn bij de BSO worden opgehaald volgens afspraak. Halen en brengen via de hoofdingang. Graag even aanbellen. Alleen kinderen mogen naar binnen. Kinderen nemen alles mee naar school om op school de lessen te kunnen maken, ook hun Chromebook met oplader (gr 4 t/m 8). Kinderen die op een Chromebook moeten werken nemen deze mee en zorgen ervoor dat ze vooraf al een keer ingelogd zijn op Teams en de Onedrive volgens de eerder verstrekte beschrijving. Kinderen nemen zelf een fruithap mee en een lunchpakketje. Onderwijs op afstand Voor iedere groep zijn er afspraken gemaakt over de wijze waarop de leerkrachten met de kinderen en de ouders communiceren. Afgelopen woensdag heeft iedereen hier bericht over gehad. Alle informatie wordt verstrekt via de persoonlijke inbox en klassenboek van onze Schoolapp. Houd deze dus goed in de gaten. Als er (technische) vragen zijn over het onderwijs op afstand, kunnen deze gesteld worden aan de leerkracht.  Het team van De Handreiking wenst alle kinderen en hun ouders een fijne kerst, maak er iets gezelligs van met elkaar! En bovenal wensen we iedereen een gezond, hoopvol en mooi 2021!! We zien elkaar graag zodra de scholen weer open mogen!

Cookie instellingen