De nieuwe Leerlingenraad

Vandaag is de leerlingenraad weer bij elkaar gekomen.
De afgelopen weken hebben alle kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 zich verkiesbaar kunnen stellen voor de leerlingenraad. Dit hebben ze gedaan door een heus campagneblad in te leveren met daarop hun plannen uitgeschreven.
Deze plannen zijn anoniem besproken in de klassen en daarna is er gestemd.
Voor dit schooljaar hebben we ervoor gekozen om de oud-leden van vorig jaar nog een jaar aan te houden, zodat ervaring doorgegeven kan worden. Ook hebben zij niet goed aan alle plannen kunnen werken vanwege de verschillende beperkende maatregelen waar we mee te maken hebben gehad.

Voor dit schooljaar dus een lekker ruime bezetting van mega enthousiaste kinderen in de raad!
Allemaal willen ze heel graag een groener schoolplein. Daar hebben we het deze bijeenkomst dan ook uitgebreid over gehad. Ze mogen actief meedenken in het ontwerp en de realisatie van deze vergroening. Ook de wensen ten aanzien van het spel en de toestellen worden meegenomen in het ontwerp. Mooi hoe ze samen aan alles denken: zijn er genoeg plekjes om even lekker te zitten als je even rustig wilt kletsen of iemand troosten? Kunnen we ook meer ruimte maken voor andere sporten dan alleen voetbal? Wanneer we willen klimmen, kunnen we dan de bomen daarin meenemen? Hoe zorgen we dat de wortels van de bomen niet steeds omhoog groeien? Hoe zorgen we dat de bal in het veld kan blijven? 

Daarnaast hebben we het ook gehad over wat zij nog meer willen betekenen voor de school en hun klasgenoten.
Zo staan er voor komend schooljaar onderwerpen op de agenda als: (meer) optredens, schoonmaakacties en allerlei activiteiten die het bespreken waard zijn. Samen zullen we kijken wat te realiseren is en of en hoe de kinderen dit kunnen oppakken.

De leden zijn:
Divine (8B), Muaaz(8B), Norah(8A), Kirsten(8A), Cato(7), Jasmijn(7), Elin(5/6A), Evi(5/6A), Milan(5/6B), Melisa(5/6B), Suze (4).
Cookie instellingen