Workshop schoonspringen

Deze lessuggestie hoort bij de uitnodiging voor een Workshop Schoonspringen, georganiseerd door Eindhoven Diving Cup in samenwerking met PSV Schoonspringen. De uitnodiging is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen van groepen 6, 7 en 8.
Workshops vinden plaats op de volgende woensdagen: 11, 18 en 25 januari 2023, telkens van 18.30 - 19.30 uur in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Elke workshop biedt plaats aan 20 kinderen.
Na afloop van de les graag de flyer meegeven aan de kinderen. Daarop staat ook de informatie waar ze zich kunnen aanmelden.
  
Wat is schoonspringen precies? Kan iemand dat uitleggen?
Eigenlijk gaat schoonspringen er om dat je met zo’n mooi mogelijke sprong van de duikplank springt. Het is de bedoeling dat je dan zo netjes mogelijk in het water landt.
 
Voorbeeldfilmpje
Matthew van 12 jaar oud, noemt het een combinatie tussen turnen, trampoline springen en zwemmen. Hij legt het heel goed uit in dit filmpje wat tijdens het Jeugdjournaal op 1 februari 2019 is getoond:
 
Titel YouTube-video: Matthew (12) wint een grote schoonspring-wedstrijd
https://youtu.be/WyZhM6S-qbo
duur: 2 minuten en 44 seconden
 
Wie van jullie maakt er wel een salto’s in het water of op de trampoline?
  
Matthew zei in het filmpje dat hij zes dagen per week traint. Weten jullie nog waarom?
Matthew hoopt dat hij ooit mee mag doen aan de Olympische Spelen dus daar moet je natuurlijk heel veel voor oefenen.
 
Wisten jullie trouwens dat schoonspringen ook een Olympische sport is?
Het is zelfs al sinds 1904 een Olympische Sport! Dat is het begin van de vorige eeuw!
 
Wanneer vinden eigenlijk de volgende Olympische Spelen plaatsvinden? En waar?
De Olympische Spelen 2024 worden in Parijs gehouden.
Precies 100 jaar nadat de Spelen werden in Parijs gehouden werden, keren de Spelen weer terug in de stad van de Eiffeltoren.
De  Olympische Spelen 2024 beginnen op 26 juli 2024 en duren tot en met 11 augustus 2024. De openingsceremonie is op vrijdag 26 juli 2024.
 
Weten jullie of er Nederlandse sporters zijn die meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio?
Jazeker, heel veel zelfs! ‘TeamNL’ bestaat uit de beste sporters van verschillende sporten, van atletiek tot zwemmen.
De jongens en meiden  vertegenwoordigen Nederland, proberen daar medailles te winnen en de beste van de wereld te worden.
 
Er zijn 4 jongens en 3 meiden die voor Nederland uitkomen met schoonspringen. Veel van hen trainen bij PSV Schoonspringen. En weet je in welk zwembad?
Juist, in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, net als Matthew!
Sommigen trainen op het 10 meter platform (en dat is echt heeeeeel hoog!) en anderen op de 3 meterplank.
 
Celine van Duijn is dus één van de beste schoonspringsters van Europa. Voor Zappsport heeft zij laatst basisschoolleerling Jorn een binnenwaartse salto geleerd. Eerst op het droge, in een schuimbak. Maar lukt het Jorn ook in het water?
 
Titel YouTube-video: JE VOELT EEN KICK ALS JE IN HET WATER KOMT 💙 | HELLUP SCHOONSPRINGEN | ZAPPSPORT
https://youtu.be/NzCNq_f01tA
duur: 6 minuten en 29 seconden
 
Wil jij ook meer weten over schoonspringen en wil jij salto’s in het water (leren) springen? Dan heeft de juf of meester iets leuks voor je.
Als je dat leuk vindt, kun je binnenkort meedoen en salto’s leren springen in het zwembad. In de uitnodiging die je van je juf of meester krijgt, staat wanneer dit kan en waar je je kunt aanmelden.
 
Graag uitdelen: ‘voel jij je ook altijd als een vis in het water ?’ -> uitnodiging voor gratis workshop in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion op  de volgende woensdagen: 11, 18 en 25 januari 2023, telkens van 18.30 - 19.30 uur in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Elke workshop biedt plaats aan 20 kinderen.

www.eindhovendivingcup.nl
www.psvschoonspringen.nl
 

Download document

Cookie instellingen