Wereld met Lef: twee inzendingen uitgekozen!!!


Wat een verrassing! Vanochtend op school hebben we onze leerlingenraad en Mariëtte Mambwe-Barendrecht (moeder van Nyssa 1-2B) kunnen overvallen met het heugelijke nieuws dat hun inzendingen uitgekozen zijn door de jury van Wereld met Lef. 
Dit betekent dat zij namens Wereld met Lef hun idee daadwerkelijk kunnen uitvoeren middels een bedrag wat zij hiervoor hebben toegekend gekregen. 

Een troostbankje

De leerlingenraad heeft van alle inzendingen zelfs de top 3 gehaald! Zij hebben gevraagd om een troostbankje te kunnen plaatsen op het plein. Een bankje waar kinderen die graag getroost willen worden of die nog een speelmaatje zoeken even op kunnen gaan zitten, zodat de andere kinderen dit kunnen zien en naar deze kinderen toe kunnen gaan. 
Zij hebben hiervoor een waardecheque gekregen van wel €750,-! Samen met de kinderen uit de raad zullen we gaan kijken naar een mooie invulling van dit bedrag.

Taal en ouderbetrokkenheid

Mariëtte heeft een idee ingezonden waarbij ze een community zou willen creëren voor de ouders die zelf niet in Nederland op school hebben gezeten. Deze community zou kunnen bijdragen om de betrokkenheid van deze groep ouders te vergroten door het kunnen uitwisselen van ervaringen en waarin we met gerichte lessen meer uit kunnen leggen van ons onderwijssysteem, onze rituelen en gebruiken, ondersteuning bij de Nederlandse taal en ook meer in contact kunnen komen met andere ouders op school.
Hiervoor heeft de jury een aanmoedigingsprijs toegekend om samen met de school op zoek te gaan of we eventueel ook kunnen aansluiten bij bestaande initiatieven. De aanmoedigingsprijs bedraagt €1500,- en is bedoelt om de opstart makkelijker te maken. We houden iedereen natuurlijk op de hoogte van de vorderingen!

Wij zijn ontzettend trots op de erkenning van deze mooie initiatieven en kijken uit naar de uitwerking ervan!
Cookie instellingen