Slachtoffer van de toeslagenaffaire? Lees dit bericht!

Nu ook hulp voor de kinderen van slachtoffers van de toeslagenaffaire

In veel gezinnen is veel gebeurd door de onterecht gestopte kinderopvangtoeslag: stress, armoede, schulden, verhuizingen, echtscheidingen. Nu is er ook hulp voor de kinderen uit de getroffen gezinnen: de Kindregeling.

De Kindregeling

De Kindregeling bestaat uit hulp en ondersteuning vanuit de gemeente en een geldbedrag vanuit de landelijke overheid. De regeling is voor kinderen die geboren zijn tussen 1 januari 1984 en 5 november 2022 en waarvan de ouders erkend slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire.

Welke hulp biedt de gemeente?

De gemeente kijkt samen met de kinderen en/of ouders en een medewerker van WIJeindhoven wat er nodig is. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld hulp bij school of werk zijn, of hulp bij het verwerken van stress of verdriet. Ook kinderen van gedupeerde ouders die inmiddels zelf al een gezin hebben, kunnen hulp krijgen.

Hoe krijg ik die hulp? Neem contact op met de gemeente. Dat kan via een e-mail naar toeslagenaffaire@eindhoven.nl of via telefoonnummer 14 040. Geef aan dat je hulp wil in het kader van de toeslagenaffaire. Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/kindregeling
 

Cookie instellingen