Leerlingenraad in gesprek met het Eindhovens Dagblad en gemeente raadslid Remco van Dooren

Vanochtend hebben we bezoek gehad van Eindhovens gemeenteraadslid Remco van Dooren en verslaggeefster Karin Rosendaal van het Eindhovens Dagblad. Zij kwamen op verzoek van school om opnieuw de zorgen die we hebben over de verkeerssituatie rondom de school te bespreken.

Tien minuten voor de start van school zijn we buiten bij de kruising van de Livornostraat-Venetiëstraat gaan posten samen met een fotograaf van de krant om de situatie in beeld te brengen. Hier zagen we wederom dat het een aantal keren nog nèt goed ging. En gelukkig maar natuurlijk.
Toch blijft het zorgelijk om te zien dat er in tien minuten tijd op één kruising verschillende auto's parkeren in de kruising, een bus een (te) ruime bocht maakt, auto's proberen te keren, er te hard wordt gereden, auto's onverwacht uit moeten wijken, enz. En ondertussen staan ónze kinderen bij diezelfde kruising te wachten op een veilig moment om  over te steken om naar school te kunnen.

In het gesprek met de gemeente is besproken wat we als school en met de leerlingenraad tot nu toe allemaal hebben geprobeerd. Het startpunt waren de leerlingen. In de allereerste vergadering van de leerlingenraad hebben we de leerlingen gevraagd: "Aan welke verandering zou je willen meehelpen om de school en/of de schoolomgeving te verbeteren?" Daar kwam onder andere uit dat de leerlingen zelf de verkeersveiligheid rondom de school wilden aanpakken. Dit is inmiddels twee jaar geleden. In de tussentijd hebben we verschillende acties uitgevoerd waarbij we stukjes in deze nieuwsrubriek hebben geplaatst, we hebben ouders aangesproken, zijn met de politie in de straat gaan staan, hebben borden gemaakt, anderhalve meter high-fives uitgedeeld, we hebben de leerlingen gestimuleerd om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen én we hebben verschillende gesprekken met de gemeente gehad.
Helaas alles nog zonder resultaat.
Omdat we heel graag onze leerlingen willen laten zien dat iedereen, hoe jong je ook bent, wie je ook bent, je het verschil kunt maken zolang je er maar in blijft geloven en je er voor blijft inzetten, hebben we opnieuw dit onderwerp opgepakt.

Zowel de verslaggeefster als het gemeenteraadslid waren erg onder de indruk van onze leerlingen tijdens het gesprek. Zij konden erg goed verwoorden waarom het zo belangrijk is dat er iets gebeurt, maar ook welke rol we zelf nog hebben. Onze leerlingenraad heeft het fantastisch gedaan!

Binnenkort het artikel in het Eindhovens Dagblad en gaat Remco vragen stellen aan de gemeenteraad. Hopelijk binnenkort meer nieuws hierover!


Leerlingen in gesprek met Remco van Dooren en Karin Rosendaal
Cookie instellingen