Kinderen brengen met de auto, waar mag je stilstaan?

Parkeren rondom de school: waar wel en waar niet

Nu steeds meer mensen ook weer fijn naar het werk kunnen, zien we de verkeersdrukte en de onveilige situaties toenemen rondom de school. Omdat we uit eerdere acties hebben geleerd dat we zelf de grootste invloed hebben op het verbeteren van de veiligheid, willen we graag even een aantal punten herhalen.

Op onderstaande plattegrond ziet u de verkeerssituatie rondom de school. Het komt vaak voor dat de stadsbus of ander verkeer er niet door kan omdat er auto’s verkeerd geparkeerd staan. Ook andere geparkeerde auto’s ( zelfs van bewoners op hun eigen oprit!) kunnen niet wegrijden door verkeerd geparkeerde auto’s. Behalve dit probleem veroorzaken de verkeerd geparkeerde of stilstaande auto’s een gevaarlijke situatie voor overstekende kinderen. Ze moeten tussen krap geparkeerde auto’s door oversteken.
Het allerliefste zien we natuurlijk dat u uw kinderen lopend of fietsend naar school brengt. We begrijpen ook dat dit niet altijd mogelijk is. Op onderstaande plattegrond hebben we met een groene vink plekken om de school aangegeven waar u uw auto veilig kunt parkeren. Bij de rode kruizen is het niet de bedoeling dat u uw auto parkeert, ook niet om even uw kinderen af te zetten! Wellicht een klein stukje lopen naar de school maar we gaan ervan uit dat dit geen probleem zal zijn.

Ondertussen zijn de gesprekken met de gemeente nog steeds gaande over hoe we de situatie rondom de school kunnen aanpassen ten behoeve van de veiligheid. We houden u hierover op de hoogte. Intussen kunt u meldingen doen van onveilige situaties via de BuitenBeter App van de gemeente, dan wordt wellicht de urgentie duidelijker.

Tot slot wil ik u erop wijzen dat binnen een schoolzone (zie markering op de weg) u maar 15 km p/u mag rijden. We vragen u vriendelijk doch dringend u te houden aan deze “verkeersregels” voor de veiligheid van uw kinderen! 


 
Cookie instellingen