Kinderboekenweek EN TOEN?


Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar gaan we terug in de tijd met het thema 'En toen?'. Vandaag starten we met een leuke opening voor de kinderen. In de klassen gaan we aan de slag met thema-gerelateerde boeken. De juffen en meesters lezen extra voor uit de nieuwste kinderboeken. 

Het doel van de Kinderboekenweek is de promotie van het kinderboek. We willen dat kinderen plezier beleven aan het lezen van boeken en zo steeds meer gemotiveerd raken om te lezen. 
Als ouder kunt u ook extra aandacht besteden aan de Kinderboekenweek. 
Breng samen met uw kind een bezoekje aan de boekenwinkel of Bibliotheek en help uw kind bij het kiezen van een boek. Wanneer u gedurende de Kinderboekenweek een kinderboek koopt, ontvangt u het kinderboekenweekgeschenk van Arend van Dam. Neem de tijd om extra voor te lezen of lees samen met uw kind en praat over het verhaal/boek. 

Alle gezinsoudsten hebben vorige week een brief van de Bibliotheek Eindhoven mee naar huis gekregen met daarin een overzicht van leuke activiteiten die rondom de Kinderboekenweek worden georganiseerd. Ga je mee schatzoeken of maak je liever je eigen harnas? Leer schilderen volgens de tradiotionele Afrikaanse Ndebele techniek of kom samen in Minecraft een Middeleeuwse burcht of Romeinse stad ontwerpen. Proef de huisgemaakt dino-cakejes in het Bibliotheekcafé en bouw fantastische uitvindingen in de Makersplaats.
Voor meer info: bibliotheekeindhoven.nl/kinderboekenweek. 
 

Cookie instellingen