Actie week groene voetstappen

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Een aantal maanden geleden hebben wij een meting gedaan via de groene voetstappen. Uit deze meting is naar voren gekomen dat veel kinderen toch nog met de auto naar school toe komen. Daarom gaan we komende week starten met een actieweek. 

Deze actieweek houdt in dat iedereen zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de step naar school toe komt. Wij zullen in alle klassen elke ochtend noteren hoe alle kinderen naar school toe zijn gekomen. Deze gegevens worden uiteindelijk bekeken en wij hopen dat uit deze gegevens dan blijkt dat er meer gezinnen de auto hebben laten staan.

Alle kinderen zijn al op de hoogte gebracht van dit nieuws door de leerlingenraad. Zij hebben duidelijk verteld waarom wij dit ook doen. Denk bijvoorbeeld aan het milieu, maar ook onze eigen gezondheid. En wanneer er minder auto's rondom de school zijn, zal dit ook de verkeersveiligheid bij school goed doen.

Er zijn voor komende week hele leuke en mooie posters gemaakt. Deze posters zullen aan de binnenkant op de deuren komen te hangen. En sommige in de klassen voor de ramen.

 

De leerlingen van de leerlingenraad zullen komende week elke ochtend klaar staan met de high five. Iedereen die te voet, op de fiets of met de step is krijgt een high five! Ook zullen een paar toppers van de leerlingenraad als heuse reporters verslag brengen van de week.


Wij hopen uiteraard dat zoveel mogelijk kinderen hieraan mee zullen doen. Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen. Zoals het er nu uitziet zal het de hele week weer lekker weer zijn.
Aan het einde van deze week zullen we met jullie allemaal gaan delen hoe het is gegaan.

Vriendelijke groet,
​De verkeerscommissie 
Cookie instellingen